Zes tips om het Sinterklaasfeest nog magischer te maken

Zes tips om het Sinterklaasfeest nog magischer te maken

Van het creëren van een betoverende sfeer tot het verminderen van last-minute stress, deze tips helpen je om optimaal te genieten van de betovering van Sinterklaas.

Tip 1: Creëer een betoverende sfeer in huis
Wil je het Sinterklaasfeest extra speciaal maken voor de kinderen? Begin dan met het creëren van een betoverende sfeer in huis. Versier de woonkamer met kleurrijke slingers, hang gezellige lichtjes op en versier het poppenhuis in Sinterklaas stijl met kleine pakjes en de Sinterklaas Muis van Het Muizenhuis. Zo wordt de magie van het feest direct voelbaar!

Tip 2: Organiseer leuke spelletjes
Om het Sinterklaasfeest nog meer tot leven te laten komen, kun je leuke spelletjes organiseren. Denk bijvoorbeeld aan Sinterklaasmemory die je zelf kunt maken van kaartjes. Of organiseer een pepernotenbakwedstrijd waarbij iedereen zijn eigen creatieve lekkernijen kan maken. Op deze manier worden de kinderen actief betrokken bij het feest en zullen ze zich geen moment vervelen.

Tip 3: Doe op tijd je inkopen
Het vieren van Sinterklaas met kinderen is een bijzondere gelegenheid die wat planning vereist. Zorg ervoor dat je op tijd je inkopen doet. Noteer welke cadeaus je wilt kopen, zowel voor de schoenmomenten als voor 5 december. Door dit op tijd te doen, heb je voldoende tijd om de cadeaus te kopen en hoef je je geen zorgen te maken over last-minute stress.

Tip 4: Bak samen lekkernijen
Wat is er nou leuker dan samen met de kinderen de keuken in duiken en lekkernijen voor het Sinterklaasfeest bakken? Denk bijvoorbeeld aan zelfgebakken speculaasjes, gevulde speculaas of pepernotencake. Niet alleen is dit ontzettend gezellig om te doen, maar het zorgt ook nog eens voor heerlijke geuren in huis. Een echte win-win situatie dus!

Tip 5: Maak een Sinterklaas-aftelkalender
Sinterklaas is ontzettend leuk, maar het kan voor kleine kinderen ook best heel spannend zijn. Geef ze een overzicht van alle belangrijke momenten tijdens het Sinterklaasfeest met behulp van een aftelkalender. Zo weten ze precies wanneer Sinterklaas aankomt, wanneer ze hun schoen mogen zetten, wanneer er leuke sint-activiteiten zijn en wanneer het eindelijk pakjesavond is. Een aftelkalender maakt het niet alleen overzichtelijk voor kinderen, maar haalt ook de spanning een beetje weg.

Tip 6: Geef ruimte voor fantasie en verbeelding
Een van de mooiste aspecten van het Sinterklaasfeest is de kinderlijke fantasie en verbeelding. Moedig dit aan door bijvoorbeeld een verkleedhoekje te creëren waar kinderen zich kunnen verkleden als Sinterklaas of Piet. Of organiseer een knutseltafel waar ze hun eigen tekeningen en knutselwerkjes kunnen maken. Op deze manier brengen ze hun eigen verhalen tot leven en zullen ze zich helemaal onderdompelen in de magie van het Sinterklaasfeest.

Met deze zes tips wordt het Sinterklaasfeest een onvergetelijke ervaring voor jong en oud. Heb jij nog leuke tips?
Terug naar blog

Reactie plaatsen